Eropuit in (en rondom) Velsen-Zuid

Natuur & Cultuur

Recreatiegebied Spaarnwoude
Hotel Herberg 1883 ligt tegen het recreatiegebied Spaarnwoude aan, een groene Oase tussen Haarlem en Velsen. Dit prachtige uitgestrekte natuurgebied leent zich perfect voor watersport, wandelingen, vissen, fietstochten, BBQ’s en volop avontuur..

Zon, zee & strand
Op steenworp afstand vind je het gezellige strand van IJmuiden; een prachtig strand waar je kunt zonnen, surfen, wandelen of lekker kunt genieten bij één van de strandpaviljoens. Ook fiets, rijd of trein je zo door naar het populaire strand van Bloemendaal en Zandvoort.

Cultuur proeven
In en rondom Velsen-Zuid kun je volop cultuur proeven. Zo kun je de ruïne van Brederode bezichtigen in Santpoort-Zuid of het Bunkermuseum in IJmuiden bezoeken. De Engelmunduskerk Oud Velsen of de buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid zijn ook zeker een bezoekje waard.

 

Onze top 3:

  • De Fortenroute in Spaarnwoude

  • Kibbeling in de haven van IJmuiden

  • De Engelmunduskerk uit de 12e eeuw

Steden & Shoppen

Velsen & IJmuiden
In de Lange Nieuwstraat en de Kennemerlaan in IJmuiden kun je terecht voor uiteenlopende winkels. Ook in Velsen vind je verschillende kleine winkelcentra en boetiekjes. Op de donderdagmarkt in IJmuiden en Velsen stallen diverse marktlieden de mooiste en lekkerste handelswaren voor je uit.
 

Heerlijk Haarlem
In Haarlem kun je je winkelhart ophalen. Van de grotere bekende winkels tot aan de meest bijzondere kleine boetiekjes; je vindt ze in Haarlem. Ook kun je in Haarlem terecht voor een heerlijke koffie of een frisse dorstlesser in de gezellige cafeetjes op o.a. de Grote Markt, Botenmarkt en in de Vijfhoek.

 

Amsterdam
Rijd – of trein – in 30 minuten onze hoofdstad binnen. Winkel er op los in de Kalverstraat en op de Nieuwe Dijk of ontdek de prachtige Jordaan met haar kleine boetiekjes en Amsterdamse cafeetjes. Op zaterdag of maandag kun je op de Noordermarkt terecht voor een vintage- en boerenmarkt.

Onze top 3:

 

  • Donderdagmarkt in IJmuiden en Velsen

  • Winkelen in de kleine Houtstraat in Haarlem

  • Maandagochtend Noordermarkt in Amsterdam

Op pad met de kids

Op avontuur in Spaarnwoude
Het prachtige recreatiepark Spaarnwoude vormt de ideale plek om als gezin op avontuur te gaan, van ontdekkingstochten te voet of per fiets, leuke educatieve programma’s over plant en dier, tot aan speciale kinderuitjes – Spaarnwoude is één groot avontuur.

 

Speeltuin & kinderboerderij
Verras je kinderen met een bezoek aan de kinderboerderij in Velserbeek in Velsen-Zuid of leef je samen uit in de Speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden. In het Amsterdamse bos, op zo’n 30 minuten rijden, vind je tevens de geitenboerderij Riddammerhoeve. 

Zandkastelen bouwen
Wat is er leuker dan samen uitwaaien op het strand en de mooiste zandkastelen bouwen? Aan zand geen gebrek met het strand van IJmuiden, Bloemendaal en Zandvoort om de hoek. Het strand vormt de perfecte uitvalsbasis voor het gezin.

Onze top 3:

  • Speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden

  • Op avontuur in Spaarnwoude

  • Een bezoek aan de geitenboerderij Ridammerhoeve

agriculture-barn-clouds-462136
agriculture-barn-clouds-462136
press to zoom
blur-close-up-culture-615328
blur-close-up-culture-615328
press to zoom
pexels-photo-105294
pexels-photo-105294
press to zoom
community-feet-friends-53958
community-feet-friends-53958
press to zoom
amsterdam-architecture-bikes-358178
amsterdam-architecture-bikes-358178
press to zoom
agriculture-animal-black-and-white-cows-325257
agriculture-animal-black-and-white-cows-325257
press to zoom